VLOERVERWRAMING
Waarom kiezen voor vloerverwarming?
Vloerverwarming is een echte spelbreker, vooral tijdens die kille winters. Het kan worden geïnstalleerd in nieuwbouw of achteraf in bestaande woningen. Meestal zijn er twee hoofdtypen: elektrische systemen (gemakkelijker te installeren, vooral voor kleinere ruimtes) en watersystemen (beter voor grotere ruimtes en energiezuiniger op lange termijn).

Vloerverwarming heeft vele voordelen:
- Het is een energiezuinige oplossing en uitstekend te combineren met hernieuwbare energiebronnen
- De stralingswarmte wordt over een groot oppervlak afgegeven en is aangenaam
- Het is een betrouwbaar en beproefd product
- Het systeem is onzichtbaar en biedt daardoor architectonische vrijheid voor de inrichting van de ruimte
- Vloerverwarming kan ook in bestaande woningen worden toegepast
- Gunstig voor mensen met bijvoorbeeld een stofallergie
Vloerverwarming bespaart je geld als je aan de lange termijn denkt, maar er hangt een prijskaartje aan de installatie. De kosten van een systeem op waterbasis hangen af van het aantal vierkante meter van je leefruimte. Er zijn ook installatiekosten en kosten voor een nieuwe vloer.
Vloerverwarming kost meer, zeker als je het vergelijkt met een radiatorinstallatie in een bestaand huis. Dit komt omdat het werk arbeidsintensiever is. Je kunt contact met ons opnemen voor meer informatie en een offerte.
Soorten vloerverwarming
Vloerverwarming met een droog systeem biedt je verschillende voordelen. De vloerverwarming wordt direct onder het vloeroppervlak geplaatst, heeft daardoor een minimale opbouwhoogte en verwarmt de vloer bovendien snel. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op stookkosten! Droge vloerverwarming kan gebruikt worden in zowel droge als natte ruimtes zoals keukens en badkamers. Je kunt ook alle soorten vloerbedekking op de droge installatie leggen, van tegels tot parket en laminaat.
Dit type wordt in cement geplaatst en kan worden toegepast wanneer er nog geen cementdekvloer aanwezig is in de woning.
De vloerverwarmingsslangen worden op gegalvaniseerde netten geknoopt. Langs de wanden worden kantstroken aangebracht, zodat de vloer kan uitzetten. Daarbij moeten de platen niet vastgezet worden, maar los op de draagconstructie worden gelegd.
Elektrische vloerverwarming wordt onder andere geleverd op dunne kabelmatten. De matten kunnen in natbouw worden toegepast door ze bijvoorbeeld in de tegellijm te leggen. Voor droogbouw zijn matten in aluminiumfolie (bijv. Magnum Heating Microfoil) geschikt, die over de bestaande dekvloer worden uitgerold.
FAQ Vloerverwarming infrezen
Wat kost vloerverwarming infrezen per m²?
De prijs van ingefreesde vloerverwarming bedraagt zo’n 32 à 66 euro/m², exclusief btw en inclusief plaatsing (afhankelijk van de oppervlakte).
Kan ik vloerverwarming laten infrezen?
Dat hangt af van de staat van je chape. Indien die in goede staat is, kan je het sleuvenpatroon voor je vloerverwarming laten infrezen in de chapelaag. Soms is het ook mogelijk om dit rechtstreeks in je bestaande tegels te laten doen.
Wat is het beste vloerverwarming infrezen of matten?
Dat hangt af van woning tot woning. Voornamelijk de kwaliteit van de chape en de beschikbare hoogte voor de vloeropbouw spelen een rol bij de keuze van een type vloerverwarmingssysteem.